εν Αθήναις

εν Αθήναις
........................................................................................με καθημερινή ενημέρωση.....

Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2016

ΑΣ ΜΗΝ ΜΕΙΝΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΗ Η ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΗ!



Φωτορεπορτάζ & Βίντεο από τη σημερινή συγκέντρωση και πορεία στα EVEREST // (Θάνατο πολύ έχει σπείρει η MARFIN -ναι! η ΜΑRFIN που πολλοί συνδικαλιστάδες, πολιτικοί χατζηαβάτηδες και ξεφτιλισμένοι δημοσιογράφοι δεν τολμούν καν να πουν τ' όνομα της! Θάνατο πολύ σπέρνουν καθημερινά οι ασύδοτοι καπιταλιστές στην Ελλάδα - προτεκτοράτο!... Θα τους καταγγέλουμε όσο τα μάτια μας να έχουν νερό... ΟΜΩΣ, δεν αρκούν οι καταγγελίες... Κάτι πιό δραστικό και αποτελεσματικό χρειάζεται...
-Δ.Τζ.)


Με αφορμή τη νέα ανθρωποθυσία στο βωμό του κέρδους της αλυσίδας EVEREST η ΛΑΝΤΖΑ κάλεσε διαμαρτυρίας το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου στις 12.00 το μεσημέρι απέναντι από το σημείο που έγινε η έκρηξη (πλατεία Βικτωρίας – 3ης Σεπτεμβρίου και Χέυδεν )
Στο κινητοποίηση καλούσαν επίσης η Αγωνιστική Ταξική Ενότητα ΕΚΑ, η Attack στην ανεργία και την επισφάλεια, η εργατική λέσχη Πατησίων- Κυψέλης- Γαλατσίου, η Α/Π Ροσινάντε, η Ταξική Πορεία κ.α.
Ακολούθησε πορεία των συγκεντρωμένων η οποία ξεκίνησε από το σημείο της έκρηξης και κατέληξε στο υποκατάστημα της αλυσίδας που βρίσκετε στην Αγίου Μελετίου . Κατά τη διάρκεια της πορείας μοιράστηκαν προκηρύξεις σε περαστικούς και σε διάφορα καταστήματα επισιτιστικού ενδιαφέροντος που βρίσκονται στη περιοχή , επίσης ακούστηκαν συνθήματα όπως «Αυτοί μιλάνε για κέρδη και ζημιές εμείς μιλάμε γι’ ανθρώπινες ζωές » , «Καμιά θυσία για την εργοδοσία μπλόκο στου Θανάτου τα ταχυφαγεία » κ.α .
> Βίντεο εδώ :
~~~~~~~~~~~~~~
 
ΚΑΜΙΑ ΘΥΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΕΡΔΟΦΟΡΙΑ ΤΩΝ EVEREST
"Η ΛΑΝΤΖΑ Αγωνιστική Εργατική Συσπείρωση στον Επισιτισμό Τουρισμό εκφράζει οργή και αγανάκτηση για τον άδικο χαμό της εργαζομένης στο EVEREST στη πλατεία Βικτωρίας καθώς επίσης και για τους σοβαρούς τραυματισμούς των υπολοίπων εργαζόμενων του συγκεκριμένου ταχυφαγείου μετά από έκρηξη που προκλήθηκε στο υπόγειο του καταστήματος .
Τα σύγχρονα σκλαβοπάζαρα των ταχυφαγείων επιβάλλουν στους εργαζόμενους τριτοκοσμικές συνθήκες εργασίας , το τίμημα για την εξασφάλιση των τεράστιων κερδών των συγκεκριμένων αλυσίδων είναι ακόμα και ανθρώπινες ζωές. Η πολυπόθητη ανάπτυξη που υπόσχεται το μαύρο μέτωπο Κυβέρνησης - Ε.Ε - ΔΝΤ υποτίθεται πως θα φέρει νεες θέσεις εργασίας αλλά στην πραγματικότητα δεν είναι τίποτε άλλο παρά κακοπληρωμένη ελαστική απασχόληση σε απάνθρωπες συνθήκες χωρίς την υποτυπώδη ασφάλεια και υγιεινή. Τα αμέτρητα εργατικά ατυχήματα και οι θάνατοι- δολοφονίες αποτελούν για αυτούς ενα στατιστικό νούμερο παράπλευρων απωλειών στο βωμό της ακραίας κερδοφορίας ενώ οι εργαζόμενοι εκτός από ανακυκλούμενοι έγιναν πλέον και αναλώσιμοι .
Οι εκπρόσωποι του υποταγμένου συνδικαλισμού που θρονιάζουν στην ηγεσία της ΓΣΕΕ έχουν μερίδιο ευθύνης για αυτή τη δολοφονία αφού μέχρι σήμερα ,πέρα από τον αδιάφορο χαρτοπόλεμο ανακοινώσεων και τις εθιμοτυπικές παρελάσεις στο κέντρο της Αθήνας που ενίοτε χαρακτηρίζουν απεργίες , όχι απλώς δεν έχουν κάνει τίποτε για να αποτρέψουν αυτά τα εγκλήματα αλλά αντιθέτως βάζουν πλάτη διαρκώς με τη στάση τους για να παραμένει το εργατικό κίνημα σε ύπνωση ενώ αυτοί βροντοφωνάζουν ΝΑΙ στα μνημόνια και την αθλιότητα του εργασιακού μεσαίωνα .
> Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να αντιδράσουν δυναμικά στην κλιμακούμενη εργοδοτική αυθαιρεσία
-- Καμιά άλλη θυσία για την κερδοφορία
-- Ας μην μείνει και αυτή η δολοφονία αναπάντητη"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου